© Baykuş Haber

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi öğrencileri Armutlunun Bir Zamanki Hallerini yorumladı

FATİH SULTAN MEHMET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ “ARMUTLU’NUN BİR ZAMANKİ HALLERİ”Nİ YORUMLADI

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Ayasofya yerleşkesinde "Armutlu'nun Bir Zamanki Halleri" sergisini düzenledi. Bu sergi, Armutlu ilçesinin kültürel ve doğal değerlerini hatırlatmayı amaçladı. Sergide, üniversite öğrencileri tarafından yaklaşık 40 yıl önce kaybolmuş olan bu değerler suluboya resimlerle yeniden canlandırıldı. Aynı zamanda, Prof. Dr. Hasan Diker'in gençlik yıllarında çektiği fotoğraflar ve 1983 yılında Armutlu'da çekilen "Ayşe ve Zehra" adlı Türk filminin sahneleri de bu eserlerde kullanıldı.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslam Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Betül Bilgin, bu çalışmanın Türkiye'nin tarihi mirasını yeniden canlandırmayı amaçladığını söyledi. İleride farklı şehirler için benzer çalışmalar yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Fırat Diker ise serginin Armutlu'nun kaybolmuş olan değerlerini hatırlatmayı amaçladığını ve bu eserlerin korunmasına vesile olmayı hedeflediğini vurguladı. 23 öğrencinin yaklaşık 31 eseriyle katkıda bulunduğu sergi, bu değerlerin yaşatılmasına dikkat çekmek için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER