© Baykuş Haber

Fatma Çolakbayrakdar, Çölyaklı Aileleri Ziyaret Etti

KOCASİNAN BELEDİYESİ, GIDA ALERJİSİ OLARAK BİLİNEN VE İLÇE GENELİNDE İKAMET EDEN 217 ÇÖLYAKLI AİLEYE DÜZENLİ OLARAK GLÜTENSİZ ÜRÜN PAKETİ DAĞITIYOR.

Kocasinan Belediyesi, çölyak hastalarını desteklemek amacıyla düzenli olarak glütensiz ürün paketleri dağıtıyor. Bu projenin bir parçası olarak Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın eşi Fatma Çolakbayrakdar, çölyaklı ailelere ziyaretlerde bulunarak glütensiz ürün paketlerini teslim ediyor.

Fatma Çolakbayrakdar, çölyak rahatsızlığına sahip ailelerin yanlarında olduklarını belirtti. Çölyak hastalarının yaşamları boyunca glütensiz ürünlerle beslenmeleri gerektiğini vurgulayan Fatma Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak bu konuda destek olmaya devam ettiklerini ifade etti.

Ziyaretlerin ilki Yenimahalle'de yaşayan Şaştım ailesine yapıldı. Ardından glüten alerjisi olan Dilara Yıldız'ın ailesi ziyaret edildi. Son olarak Gevhernesibe Mahallesi'nde yaşayan Mustafa Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

Çölyak hastaları için glütensiz ürünlerin dağıtıldığı projenin, 2017 yılında başlatıldığını ve bugüne kadar 5 bin 137 çölyak paketi dağıtıldığını belirtildi. Bu paketler içerisinde ekmek unu, hamur işi unu, makarna, çorbalık şehriye, irmik, mısır gevreği, çikolatalı fındık ezmesi, kurabiye, susamlı çubuk kraker ve tahinli kurabiye gibi glüten içermeyen ürünler bulunuyor. Kocasinan Belediyesi bu projesiyle Türkiye'de birçok belediyeye örnek oluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER