© Baykuş Haber

Fethi Sekin’in şehit olduğu İzmir’den aldığı bayrağı, bin 500 kilometre bisiklet sürerek kabrine ulaştırdı

Tekin YALÇINKAYA/ ELAZIĞ, (DHA)- ŞEHİT Polis Memuru Fethi Sekin’in anısına yaklaşık bin 500 kilometrelik bisiklet turuna çıkan Orhan Kotluk, Sekin’in şehit olduğu İzmir Adliyesi’nin önünden aldığı Türk bayrağını, şehidin Elazığ’ın Baskil ilçesindeki kabrine getirerek ailesine teslim etti.

İzmir Adliyesi'ne 5 Ocak 2017'de PKK'lı 2 terörist tarafından gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında, polis memuru Fethi Sekin, teröristlerle çatışırken vurularak şehit oldu. Bu kahramanca mücadele sonucu hayatını kaybeden Fethi Sekin'in anısını yaşatmak amacıyla İzmir'den başlayarak bisikletle Elazığ'ın Baskil ilçesine kadar bin 500 kilometrelik bir yolculuk gerçekleştiren Orhan Kotluk, Türk bayrağını taşıyarak Elazığ'a ulaştı.

Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin ve şehit Fethi Sekin'in kız kardeşi Fikriye Sekin tarafından karşılanan Orhan Kotluk, getirdiği bayrağı teslim etti. Kotluk, ardından şehit Sekin'in kabri başında dua etti ve ziyaret defterini doldurdu.

Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, Orhan Kotluk'un büyük bir özveriyle getirdiği bayrağı şeref ve onurla kabul ettiklerini ifade ederek, bu tür faaliyetlerin şehitlerin anısını yaşatmak için önemli olduğunu vurguladı. Kotluk'un bu anlamlı yolculuğu, şehitlere olan vefa borcunu bir kez daha hatırlattı.

Orhan Kotluk ise Türk bayrağını İzmir Adliyesi'nden alarak yaklaşık 12 günde bin 500 kilometrelik bir bisiklet yolculuğuyla Elazığ'a getirdiğini belirterek, bu tür faaliyetlere devam edeceğini söyledi. Şehit Fethi Sekin ve diğer şehitlerin anısını yaşatmak için çaba harcayan Kotluk, vatanseverlik ve vefa duygusunu ön plana çıkardı.

Şehitlerimizin anısını yaşatmak ve onlara olan minnettarlığımızı ifade etmek için böyle duygusal ve anlamlı faaliyetlere devam etmek, millet olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemize katkı sağlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER