© Baykuş Haber

Fetih Müzesinde Özbek gecesi

ÖZBEKİSTAN’IN 32’İNCİ BAĞIMSIZLIK YIL DÖNÜMÜ OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ PROGRAMLA KUTLANDI.

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle, Özbekistan'ın 32. bağımsızlık yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde gerçekleştirilen programda, Özbekistanlı sanatçılar Jahongır Pozıljonov, Adam Solıyev, Zohıd Yusupov, Hojlakbar Rozmetov, Kamron Saburov, Elmurodjon Haqnazarov ve Javlon Shadmanov sahne aldı. Bağımsızlık gününde, Özbek sanatçılar sevilen eserlerini seslendirirken, Bursa'da yaşayan Özbekistan vatandaşları da sahneye çıkarak coşkuyla eğlendiler. Renkli ve neşeli geçen gecede, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, Özbekistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev ve Bursa'da yaşayan Özbekistan vatandaşları da hazır bulundu.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, Osmangazi'nin Türk dünyasının başkenti olduğunu vurgulayarak, "Osmangazi, Türk dünyasının başkenti oldu. Sadece Özbekistan değil, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan gibi birçok ülke ile etkinlikler ve kutlamalar gerçekleştirdik. Özbekistan ile öyle sıkı bir dostluk kurduk ki Özbekçe konuşmaya başladık. Biz, Özbek kardeşlerimizle bir arada olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Türk dünyasından gelen kardeşlerimize kardeş gözüyle bakıyoruz. Özbekistan'ın 32. bağımsızlık yıl dönümü kutlu olsun" dedi.

Özbekistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev ise yaptığı konuşmada, "Burada olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bugün burada Özbekistan'ın 32. bağımsızlık yıl dönümünü kutluyoruz. 1992 yılında kardeş Türkiye, Özbekistan'ın bağımsızlığını tanıdı. Kardeşlik hukukuna dayalı geniş stratejik ilişkilerimiz devam ediyor. İnşallah bu ilişkiler her zaman sürer. Allah bu ilişkileri korusun. Özbekistan ve Türkiye bayrakları daima göklerde dalgalansın. Bu programa destek veren Osmangazi Belediyesi'ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER