© Baykuş Haber

FETÖden hüküm giyen 4 şahıs yakalanıp tutuklandı

ADANA POLİSİ FETÖ’DEN HÜKÜM GİYEN 3’Ü İHRAÇ POLİS VE 1’İ ESNAF İLE FETÖ’DEN ARANMASI BULUNAN 6 ŞAHSI YAKALADI.

Adana polisi, FETÖ üyeliği suçlamasıyla hüküm giyen 3'ü ihraç polis ve 1 askeri okuldan atılan astsubay olmak üzere toplam 6 şüpheliyi yakalayarak tutuklama işlemini gerçekleştirdi. Bu operasyon sırasında FETÖ ile ilişkilendirildiği iddia edilen 2 başka şüpheli de yakalanarak ifadeleri alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüt üyeliği suçlamasıyla aranan ve kesinleşmiş hapis cezaları bulunan bu kişileri yakalamak için bir operasyon başlattı. Araştırmalar sonucunda, bu kişilerin yurt dışına kaçma veya örgüt hücrelerine katılma girişiminde bulundukları tespit edildi. Polis ekipleri, şüphelilerin bulundukları adreslere operasyon düzenleyerek hepsini yakaladı.

Yakalanan şüpheliler arasında, örgütün gizli haberleşme uygulaması olan ByLock'u kullandıkları, örgütün sohbet toplantılarına katıldıkları ve örgüt liderinin talimatları doğrultusunda Bank Asya'daki hesaplarına para yatırdıkları tespit edildi.

Operasyon sonucunda, kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 3 ihraç polis ve 1 esnaf tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyonun ardından FETÖ ile ilişkilendirildiği iddia edilen diğer 2 şüphelinin ise ifadelerinin alındığı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER