© Baykuş Haber

FETÖnün güncel yapılanmasına ağır darbe: 28 gözaltı

FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜNE (FETÖ/PDY) YÖNELİK İSTANBUL MERKEZLİ 5 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA, HAKLARINDA YAKALAMA KARARI BULUNAN 33 ŞÜPHELİNİN 28‘İ YAKALANDI. KOM DAİRE BAŞKANLIĞI KOORDİNESİNDE YÜRÜTÜLEN VE “GAZİ TURGUT ARSLAN“ ADI VERİLEN OPERASYONUN, ÖRGÜTÜN GÜNCEL YAPILANMASINA VE FİNANS DESTEĞİ SAĞLAYANLARA YÖNELİK YÜRÜTÜLDÜĞÜ, YÜKLÜ MİKTARDA DÖVİZ VE ALTIN ELE GEÇİRİLDİĞİ BELİRTİLDİ.

İstanbul merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonlar, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) üyelerine yönelik başarılı bir müdahalenin sonucunu doğurdu. "Gazi Turgut Arslan" adı verilen operasyonun örgütün güncel yapılanması ve finansman kaynaklarına yönelik olduğu biliniyor. 33 şüphelinin yakalama kararı bulunduğu operasyonda 28 kişi gözaltına alındı.

Emniyet ekiplerinin baskın yaptığı adreslerde yapılan aramalarda, büyük bir miktarda döviz ve altına el konuldu. Toplamda 43 bin 195 TL, 65 bin 190 dolar, 19 bin 300 avro, 315 bin 42 gram altın, 4 kilogram gümüş ele geçirildi. Ayrıca operasyon kapsamında örgüt üyelerine ait dijital materyallere ve bir tabanca ile bu silaha ait 64 mermiye de ulaşıldı.

Bu operasyonun, FETÖ/PDY üyelerinin finansal destek kaynaklarına yönelik ciddi bir darbe olduğu vurgulanıyor. Firari durumda olan 5 şüphelinin yakalanması için ise çalışmaların devam ettiği belirtiliyor. Bu operasyon, güvenlik güçlerinin örgütün faaliyetlerine ve finansman kaynaklarına karşı kararlı bir mücadelesinin bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER