© Baykuş Haber

Figen Çoban üzerine benzin dökülüp yakılmış

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, Figen Çoban'ın eşi, kayınbiraderi ve kayınvalidesi tarafından öldürüldüğüne dair yapılan iddiaların yer aldığı bir iddianame hazırlandı. İddianamede, Figen Çoban'ın ölümüne dair detaylar sunuldu. Buna göre, Çoban'ın üzerine hızlandırıcı madde dökülüp yakıldığı belirtiliyor. Ayrıca, Mehmet Emin Ata Çoban'ın alkollü olduğu ve eşine şiddet uyguladığı da ifade ediliyor.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Emin Ata Çoban, kardeşi Süleyman Çoban ve annesi Hatice Çoban'ın olayın şüpheli olduğunu gösteren çelişkili durumlar içinde olduğu ifade ediliyor. Ayrıca, çiftin 6 yaşındaki oğlunun ifadesinde, babasının annesini yaktığını anlattığına dikkat çekiliyor.

Şüphelilerin fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri vurgulanırken, Mehmet Emin Ata Çoban'ın olay sırasında evde olmadığına yönelik delil oluşturmak için güvenlik kamerasının bulunduğu markete gittiği de iddianamede belirtiliyor.

İddianameye göre, Mehmet Emin Ata Çoban, Süleyman Çoban ve Hatice Çoban için "kadına karşı kasten öldürme," "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme," "eşi kasten öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Dava 13 Temmuz'da Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Figen Çoban'ın ailesi ise adaletin yerini bulmasını umut ediyor ve adalete güveniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER