© Baykuş Haber

Filistinli General Jibril Rajoubun cezaevi hatıraları kitabının lansmanı yapıldı

GENERAL JİBRİL RAJOUB CEZAEVİ AÇLIK GREVİ HATIRALARI KİTABININ LANSMANI YAPILDI

Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Kurulu (HCYS) Başkanı General Jibril Rajoub, 1980'lerde Nafha Cezaevi'nde geçirdiği açlık grevi deneyimlerini bir kitapta topladı. Kitabın lansmanında konuşan Rajoub, "1980 yılında başlayan grevimiz, önceden bir araya gelmiş olan hepimizi etkiledi" dedi.

General Rajoub, 15 yaşından itibaren El Fetih hareketinin üyesi olarak aktif bir rol üstlenmiş ve 2000'li yıllarda Yaser Arafat'ın ulusal güvenlik danışmanı olarak görev yapmıştır. 1980'lerde Nafha Cezaevi'nde geçirdiği açlık grevi deneyimlerini bir kitap haline getirerek paylaştı.

Kitabın lansmanı İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) Genel Merkezi'nde düzenlendi ve ICYF Başkanı Taha Ayhan ile Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Kurulu (HCYS) Başkanı General Jibril Rajoub katıldı.

General Rajoub, "Bizim grevimiz 14 Temmuz 1980 yılında başladı. Greve başlamadan önce hepimiz bir araya gelip etkileşimde bulunuyorduk" dedi. Açlık grevinin ilerleyen aşamalarında cezaevindeki insanların fiziksel şiddete maruz kaldığını ve 22 Temmuz'da 2 kişinin şehit düştüğünü belirtti. 26 kişi bu şiddete maruz kaldı ve hepsi benzer zorlu deneyimleri yaşadılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER