© Baykuş Haber

Fındık diyarı Orduda ilk çay hasadı başladı

Ordu'da, fındığın yanı sıra alternatif bir ürün olan çayın hasadı başladı. Rize gibi Karadeniz çayının ana vatanı olan yerlerde hasat birkaç gün önce başlamıştı. Ancak Türkiye'nin en büyük fındık üretim bölgelerinden biri olan Ordu'da, olumsuz hava koşulları nedeniyle çay hasadı geç başladı. Ruhsatlı olarak sadece Perşembe ilçesinde üretilen çay, kilogramı yaklaşık 11.30 liradan satılıyor. Ancak çay toplamanın fındıktan daha zor olduğu göz önüne alındığında, işçilerin günlük yevmiyelerinin 450-500 TL olduğu belirtiliyor.

Çay üreticisi İhsan Aydın, bu yıl mahsulün az olduğunu ve hava şartlarının etkilediğini ifade etti. Aydın, çayın fındıktan daha iyi bir ürün olduğunu düşünüyor ve hasadın yaklaşık bir hafta süreceğini belirtti.

Perşembe ilçesinde çay hasadı yapan Mustafa Keskin, artan maliyetler nedeniyle çay üretiminin azaldığını ifade etti. Ancak Perşembe çayının kalitesinin iyi olduğunu ve bölgede tercih edildiğini söyledi.

Hasat yapan Şevket Aydın ise çayın Perşembe ilçesinde iyi kalitede olduğunu ve hasadın güzel geçtiğini belirtti. Perşembe çayının Karadeniz Bölgesi'nde tercih edilen bir çay olduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER