© Baykuş Haber

Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesinde 5 ayda 3 bin hayvan tedavi edildi

ELAZIĞ'DAKİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ HAYVAN HASTANESİ’NDE BU YILIN İLK BEŞ AYINDA 3 BİN HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ.

Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi, 2023 yılının ilk beş ayında 3 bin hayvanın tedavisini başarıyla gerçekleştirerek bölgeye hizmet vermeye devam ediyor. Hastane, 21 öğretim üyesi ve 19 araştırma görevlisi ile bölgenin hayvan sağlığı alanında önemli bir merkezi konumunda bulunuyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin vazgeçilmez bir adresi olan Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi, küçük ve büyük hayvanları tedavi etmek amacıyla iki bölümden oluşuyor. Bu bölümler içinde 4 ana bilim dalına ait klinikler yer alıyor. Röntgen, tomografi, ultrason ve endoskopi gibi modern teşhis ve tedavi yöntemlerine sahip olan hastane, 2023 yılının ilk beş ayında 3 bin hayvanın sağlığına kavuşturulmasına katkı sağladı.

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Eren Polat, hastanenin sunduğu hizmetler hakkında şunları söyledi: "Son 5 ay içerisinde, özellikle pandemi sürecinin etkisiyle Elazığ ve çevresinde evcil hayvanların artış göstermesi sebebiyle, kedi ve köpeklerin tedavisi için 3 binden fazla hasta ile ilgilendik. Bu hastaların %60'ı genel muayene gerektiren durumlar iken %30'u cerrahi müdahale gerektiren vakalardı. Ayrıca doğum ve suni tohumlama gibi kliniklerimizle de hizmet vermekteyiz."

Dr. Polat, hastanenin bölgeye yönelik önemini vurgulayarak, "Bölgedeki en köklü üniversite hastanelerinden biri olan hastanemiz, teknolojik altyapısı ve uzman kadrosuyla bölgenin ihtiyaçlarını karşılamakta. Elazığ dışından da birçok hasta bize başvuruyor. Özellikle kırıklar ve cerrahi müdahalelerle ilgilenen cerrahi bölümümüz yoğun talep görüyor. Bu dönemde yüksekten düşme sonucu gelen kırık vakalarıyla ilgileniyoruz. Dahiliye bölümündeki arkadaşlarımız ise bakteriyel hastalıkların tedavisi ile uğraşıyorlar. Doğum kliniğimiz ise sezaryen ve kısırlaştırma gibi işlemlerle ilgileniyor. Şu anki tempo ve gelecek hastaları düşününce, yıl sonuna gelindiğinde 10 bin hastaya ulaşabileceğimizi düşünüyoruz." açıklamasında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER