Fıstık ile kaymağın buluştuğu tatlı: Cennet çamuru
Haberde insan12 YILDAN BERİ KİLİS’TE FAALİYET GÖSTERDİKLERİNİN ALTINI ÇİZEN BAKLAVA USTASI İLHAN KİLİMCİ,
Kilis'e özgü tatlı, ismi ve eşsiz tadıyla Türkiye'nin en çok tercih edilen tatlıları arasında yer alıyor. Cennet çamuru adı verilen bu tatlının lezzeti, yılın her döneminde büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Ustaların maharetli ellerinde hazırlanan cennet çamuru tatlısı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen tatlı meraklılarının damaklarını şenlendiriyor. Kilis'e gelen hem yerli hem de yabancı turistler için vazgeçilmez bir lezzet olan cennet çamuru, fıstık, tereyağı, şeker, pudra şekeri ve tarçın gibi malzemelerle özenle hazırlanıyor.
Baklava ustası İlhan Kilimci, Kilis'te 12 yıldır bu geleneksel tatlıyı ustalıkla ürettiklerini vurgulayarak, "Cennet çamuru diğer tatlılara göre hafif bir lezzete sahip olmasıyla büyük ilgi görüyor. Bu tatlı, Osmanlı mutfağına dayanan özel bir lezzettir. Kilisli ustalar, yerel lezzet olan kadayıfı fıstıkla harmanladıktan sonra tereyağı ile iyice yumuşatır ve ardından şerbeti eklerler. Tatlı, yeşil bir renk alana kadar karıştırılır. Sunum aşamasında Kilis'in meşhur kaymağı ile servis edilerek, insanların damaklarında unutulmaz bir tat bırakırız. Kilis'e gelen misafirlerin cennet çamurunu tatmalarını ve bu benzersiz lezzeti deneyimlemelerini öneriyoruz" dedi.
İlginizi Çekebilir