© Baykuş Haber

Foto kapana takılan hırsız tutuklandı

ÇANAKKALE’NİN BAYRAMİÇ İLÇESİNDE KAZ DAĞLARI ETEKLERİNDEKİ YEŞİLKÖY MEVKİİNDE KÖYLÜLER TARAFINDAN OLUŞTURULAN BAL ORMANLARINDAKİ ELEKTRİKLİ ÇİTLER İLE GÜNEŞ ENERJİ PANELLERİ ÇALAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI. (ARŞİV)

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde Kaz Dağları eteklerindeki bal ormanlarındaki hırsızlık olaylarına karışan bir şüpheli, foto kapanla yakalanarak tutuklandı.

Bayramiç ilçesinde bulunan Kaz Dağları eteklerinde yer alan bal ormanları, köylüler tarafından oluşturulmuştu. Ancak bu ormanların etrafı ayıların girmemesi için elektrikli çitlerle çevriliydi ve güneş enerjisi panelleri kullanılıyordu. Ne yazık ki, bu çitler ve paneller hırsızlar tarafından çalındı.

Köylüler, hırsızlık olaylarını engellemek amacıyla foto kapanlar kurdu ve bu sayede hırsızları fotoğrafladılar. Görüntülerde beyaz bir araçla gelen bir kişi, elektrikli çitleri ve güneş enerjisi panellerini çalarken görülüyordu.

Köylüler bu görüntüleri jandarmayla paylaşıp şikayette bulundular. Jandarma olayı araştırmak için harekete geçti ve şüphelinin Levent Ö. olduğunu tespit etti. Şüpheli jandarma tarafından evinde gözaltına alındı ve yapılan aramada çalınan güneş enerjisi panelleri ele geçirildi.

Şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından Bayramiç Adliyesine sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu sayede köylülerin bal ormanlarını koruma çabaları sonuç vermiş oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER