© Baykuş Haber

Fransada ahşap otomobil rekor fiyata satıldı

FRANSA’DA AHŞAP OTOMOBİL REKOR FİYATA SATILDI

Fransa'da, elma, kiraz, ceviz ve armut ağaçları kullanılarak özenle yapılan ahşap bir Citroen 2CV model otomobil, dün Tours şehrinde düzenlenen bir açık artırmada inanılmaz bir rekor fiyatla satıldı. Ünlü marangoz Michel Robillard tarafından özel olarak üretilen bu ahşap araç, 210 bin euro karşılığında bir Parisli koleksiyoncu tarafından satın alındı.

Fransa'nın klasik Citroen 2CV model otomobiline sadık kalınarak üretilen bu benzersiz aracın değeri 150 bin ila 200 bin euro olarak tahmin ediliyordu, ancak sonunda 210 bin euroya satılarak büyük bir ilgi gördü. Müzayedeci Aymeric Rouillac, aracın satış fiyatının bu ikonik model için bir rekor olduğunu belirtti ve önceki bir örneğinin 172 bin euroya satıldığını açıkladı.

Michel Robillard, bu projeye 2011 yılında başladığını ve bu özel aracı 5 yıl boyunca tamamladığını ifade ederek, "Bu benim üç oğlumun yanı sıra küçük kızımdı" şeklinde duygusal bir açıklama yaptı. Robillard, gelecekte de çılgın projeleri olduğunu söyleyerek, bir sonraki planının Citroen DS modelinin 2025 yılında 70. yılını kutlayacağı bir ahşap otomobil yapmak olduğunu paylaştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER