© Baykuş Haber

Fransada “sessiz yürüyüş” protestosu

FRANSA’DA POLİSİN 17 YAŞINDAKİ BİR GENCİ ÖLDÜRMESİNİN ARDINDAN YAKLAŞIK 6 BİN KİŞİ POLİSİ PROTESTO ETMEK AMACIYLA “SESSİZ YÜRÜYÜŞ” DÜZENLEDİ.

Fransa'da polisin 17 yaşındaki bir genci öldürmesinin ardından, yaklaşık 6 bin kişi, polisi protesto etmek amacıyla Paris'in Nanterre banliyösünde "sessiz yürüyüş" düzenledi. Ellerinde pankartlarla yürüyüşe katılan insanlar, "Polis her yerde, Adalet nerede? Nahel için adalet" sloganları attı. Bazı kişiler araçlarıyla konvoy oluşturup kornaya basarak polise tepki gösterdi.

Bu protestoların şiddetlenmesi ihtimali nedeniyle Fransa İçişleri Bakanlığı, gece saatlerinden itibaren toplu taşıma seferlerini iptal etti. Güvenlik önlemleri artırıldı ve ülke genelinde 40 bin polis görevlendirildi.

Dün, protestolar şiddete dönüşmüş, göstericiler araçları ve kamu binalarını ateşe vermişti. Polis ile göstericiler arasında arbede yaşanmış, polis göz yaşartıcı gaz kullanmıştı. Protestoların sonunda 180 kişi gözaltına alındı. Nahel M.'in annesi, protestoculara "sessiz yürüyüş" çağrısında bulunmuştu.

Nahel M., trafik polisinin dur ihtarına uymamasının ardından öldürülmüş, polis memuru gözaltına alınmış ve görevden uzaklaştırılmıştı. Bu olayın ardından ülkede protestolar artmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER