© Baykuş Haber

Fransa’daki protestolarda 667 kişi gözaltına alındı

Beril SÖNMEZ, (DHA) - Fransa’da trafik kontrolü sırasında 17 yaşındaki Nahel M adlı gencin, 27 Haziran’da yakın mesafeden polis tarafından vurulup öldürülmesini takiben başlayan protestolarda bugün itibariyle gözaltı sayısı 667 oldu.

Fransa'da, 27 Haziran'da Nahel M adlı 17 yaşındaki bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesini protesto eden gösteriler devam ediyor. Bu protestoların ardından bugüne kadar gözaltına alınan kişi sayısı 667'ye ulaştı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, bugün yaptığı açıklamada, "Dün gece polis memurlarımız, jandarmalarımız ve itfaiyecilerimiz bir kez daha nadir görülen şiddet olaylarına cesurca karşı koydular. Kesin talimatlarım doğrultusunda 667 kişiyi gözaltına aldılar" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da şiddet olaylarına atıfta bulunarak, "Polis karakollarına, okullara, belediye binalarına ve Cumhuriyete yönelik şiddet haklı gösterilemez" açıklamasını yaptı.

17 yaşındaki gençle ilgili olarak sadece "Nahel M" adı kullanılırken, ailenin avukatı Yassine Bouzrou'nun ve Macron'un yazılı açıklamalarında Nahel'in isminin "Nael" olarak kullanıldığı görüldü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER