© Baykuş Haber

FÜde hazırlanan proje desteklenmeye hak kazandı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. ŞENGÜL DOĞAN'IN YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNÜ YAPTIĞI ‘BEYİN TABANLI DİLSEL GELİŞİM KEŞİF MİMARİSİNİN MAKİNE ÖĞRENMESİ YÖNTEMLERİ KULLANILARAK OLUŞTURULMASI: KAŞİF" İSİMLİ PROJESİ TÜBİTAK 2519 – COST ÇALIŞMA GRUBU DESTEK PROGRAMI TARAFINDAN DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Adli Bilişim Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şengül Doğan'ın liderliğinde yürütülen "KAŞİF" adlı proje, TÜBİTAK 2519-COST Çalışma Grubu Destek Programı tarafından finanse edileceği açıklandı.

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Şengül Doğan, EEG ve yapay zeka tekniklerini kullanarak daha derin dil yeteneklerinin ölçülebileceği bir sistem tasarlayacaklarını ifade etti. Projenin toplam bütçesinin 1 milyon 150 bin 325 lira olduğunu belirten Doç. Dr. Doğan, projenin üç temel hedefi olduğunu söyledi: ana dil tespiti, çok dilli bireylerin tespiti ve mental okuma kapasitesinin ölçülmesi. Ayrıca, yapay zeka tabanlı yeni bir hesaplamalı dil modeli önerilecek ve bu model ile beyindeki dil gelişimi için önemli bağlantılar incelenecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER