© Baykuş Haber

Futbolda 61. Türkiye Kupası sahibini yarın bulacak

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI’NDA 2022-2023 SEZONU ŞAMPİYONU FENERBAHÇE İLE MEDİPOL BAŞAKŞEHİR ARASINDA GÜRSEL AKSEL STADYUMU’NDA YARIN OYNANACAK MAÇLA BELLİ OLACAK.

Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan dorukta! 2022-2023 sezonunun şampiyonu, yarın Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanacak Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir arasındaki maçla belli olacak.

Bu yıl 61.'si düzenlenecek Ziraat Türkiye Kupası Finali, yarın saat 20.45'te Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasında gerçekleşecek. Fenerbahçe, bu kupada 18. kez finalde mücadele ediyor ve son 19 sezonda 9. kez final heyecanı yaşamış olacak. 2018 yılında son finalini oynayan sarı-lacivertliler, Akhisarspor'a 3-2 kaybetmişti. Türkiye Kupası'nı son olarak 2013 yılında kazanan Fenerbahçe, Trabzonspor'u 1-0 yenerek bu zaferi elde etti.

Medipol Başakşehir ise tarihinde 3. kez finale yükseldi ve ilk Türkiye Kupası'nı kazanma hedefinde. İstanbul Büyükşehir Belediyespor adıyla ilk final deneyimini 2011'de yaşayan Başakşehir, penaltı atışları sonucunda kupayı Beşiktaş'a kaptırmıştı. 2017'deki finalde ise Konyaspor'a karşı penaltı atışlarıyla mağlup oldular.

Fenerbahçe ve Başakşehir, Türkiye Kupası'nda bugüne kadar 4 kez karşı karşıya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor olarak ilk kez 2006-2007 sezonunda aynı grupta karşılaştılar ve Fenerbahçe bu mücadeleyi 5-0 kazandı. 2016-2017 sezonunda yarı finalde oynanan iki maçta 2-2'lik eşitlik yaşandı ve penaltı atışları sonucunda final biletini Başakşehir aldı. 2020-2021 sezonunda çeyrek finalde karşılaşan iki takımdan Başakşehir, Kadıköy'de oynanan maçı 2-1 kazanarak yarı finale yükseldi.

Bu sezonun yolculuğunda Fenerbahçe, 5. Tur'dan itibaren başladı ve İstanbulspor'u 3-1 yenerek yola devam etti. Son 16 turunda Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup eden sarı-lacivertliler, çeyrek finalde Kayserispor'u 4-1 yendi ve yarı finalde Sivasspor ile karşılaştı. İlk maçı golsüz tamamladıktan sonra Fenerbahçe, rakibini ikinci maçta 3-0 mağlup ederek finale yükseldi.

Başakşehir ise 5. Tur'da Göztepe'yi 3-1 mağlup etti ve son 16 turunda Fatih Karagümrük ile 2-2 berabere kaldı, penaltı atışları sonucunda yarı finale yükseldi. Çeyrek finalde Galatasaray'a karşı 3-2 galip gelerek yarı finale adını yazdıran Başakşehir, MKE Ankaragücü ile oynadığı çeyrek final rövanş maçını 2-2'lik berabere tamamlayarak finale yükseldi.

Gürsel Aksel Stadyumu, ikinci kez Türkiye Kupası finaline ev sahipliği yapacak. Stadyum, ilk kez 2021'de Ziraat Türkiye Kupası finali için kullanılmıştı. İzmir'de oynanacak olan finalde bu kez iki İstanbul takımı karşı karşıya gelecek.

Türkiye Kupası tarihinde daha önce 24 farklı takım finalde mücadele etti. Bu takımlardan 16'sı en az bir kez kupa sevinci yaşadı. Fenerbahçe, 17 kez final oynayarak bu alanda zirvede yer alıyor ancak kazandığı kupa sayısı, finallerde kaybettiği kupalardan daha az. Son 5 sezonda 10 farklı takım final oynamış olacak.

Maçın hakemi Atilla Karaoğlan olacak ve bu büyük müsabakada görev alacak yardımcı hakemler Cevdet Kömürcüoğlu ve Mehmet Emin Tuğral, dördüncü hakem ise Volkan Bayarslan olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER