© Baykuş Haber

Gazi şehirliler her kart Gaziantep kart projesini sevdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Ulaşım ve Bilişim Hizmetleri (Gaziulaş), Türkiye'de bir ilk olan "Her Kart Gaziantep Kart" projesi ile toplu taşımanın temassız özellikli banka ve kredi kartı kullanımını aylık 1 milyon işleme ulaştırdı. Bu yenilik, vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

Gaziulaş'ın 2017 yılında Gaziantep Kart markasıyla başlattığı Elektronik Ücret Toplama Sistemi ve Akıllı Ulaşım yatırımları, "Her Kart Gaziantep Kart" projesiyle bir adım daha ileri taşındı. Bu yeni sistem, vatandaşlara büyük bir kullanım kolaylığı sunuyor. Online başvuru ile tüm kartlar, Gaziantep Kart'a dönüştürülebiliyor.

Sistemde yapılan yeni aşama ile temassız özellikli banka kartları da tanımlanarak kişiselleştirilmiş indirimler, ücretsiz aktarma ve indirimli aktarma hakları gibi avantajlardan yararlanılabiliyor. Bu geçişle birlikte temassız özellikli kredi ve banka kartı kullanımında yüzde 50'lik bir artış gözlemleniyor.

Bu projenin bir diğer avantajı ise vatandaşların ulaşım kartı alımı için herhangi bir yere gitme zorunluluğunu ortadan kaldırmasıdır. Temassız özellikli kredi ve banka kartlarını indirimli ya da serbest Gaziantep Kart'a dönüştürmek için web sitesi üzerinden kolayca başvurabilirler. Bankacılık sistemi imkanları sayesinde kart dolumu ve vize işlemleri yapılabildiğinden, Kart İşlem Merkezlerine gitme veya bekleme süresi gibi gereksinimler ortadan kaldırılmıştır. Bu sayede kullanıcılar, herhangi bir temassız banka ya da kredi kartı kullanarak seyahat haklarını bu kartlara tanımlayabilirler. Bu proje, hem kart çıkartmak için merkezlere gitmeye gerek kalmadan kolayca kullanılabilir hale getiriyor, hem de bankacılık sistemi imkanları ile kart dolumu yapma ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER