© Baykuş Haber

Gaziantep yemekleri ve kültürü temalı fotoğraf yarışmasında geri sayım başladı

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI GAZİKÜLTÜR, GAZİANTEP FOTOĞRAF SANATÇILARI DERNEĞİ (GAFSAD) VE TÜRKİYE FOTOĞRAF SANATI FEDERASYONU (TFSF) İŞ BİRLİĞİNDE GASTRONOMİ DALINDA UNESCO YARATICI ŞEHİRLER AĞI’NA DÂHİL OLAN GAZİANTEP’İN YEMEKLERİNİ FOTOĞRAF İLE BELGELEMEK VE TANITMAK İÇİN 1. GAZİANTEP YEMEKLERİ VE YEMEK KÜLTÜRÜ ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI DÜZENLENİYOR.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gazikültür, Gaziantep Fotoğraf Sanatçıları Derneği (GAFSAD) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) iş birliğiyle düzenlenen 1. Gaziantep Yemekleri ve Yemek Kültürü Ulusal Fotoğraf Yarışması, şehrin zengin gastronomi mirasını belgelemek ve tanıtmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Yarışma, "Gaziantep Kazan Yemekleri" ve "Gaziantep Sokak Lezzetleri ve Yemek Kültürü" olmak üzere iki kategoride düzenleniyor. Gaziantep'e özgü yemeklerin her aşamasını, malzemelerini, hazırlık süreçlerini, sunumlarını içeren fotoğraflar yarışmada değerlendirilecek.

Yarışmanın ödülleri oldukça cazip; her iki kategoride dereceye girenler sırasıyla 10 bin, 7 bin 500 ve 5 bin TL para ödülü kazanacaklar. Ayrıca mansiyon ödülü olarak da 2 bin 500 TL verilecek. Sergide yer alacak her iki kategoride en az 30 fotoğrafın sahipleri ise bin 500 TL ödül kazanacaklar. Katılımcılar her iki kategoriye toplamda 5'er adet fotoğraf ile başvurabilecekler.

Yarışmaya katılan fotoğrafların Gaziantep il sınırları içinde çekilmiş olması gerekiyor, aksi takdirde değerlendirmeye alınmayacaklar.

Yarışmanın son başvuru tarihi 4 Kasım 2023 olarak belirlendi ve başvurular http://www.tfsfonayliyarismalar.org/ adresi üzerinden yapılabilir. Yarışma şartnamesine ulaşmak için ise https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/yarisma/detay/1-gaziantep-yemekleri-ve-yemek-kueltuerue-ulusal-fotograf-yarismasi-tr adresi ziyaret edilebilir.

Seçici kurulda fotoğraf sanatçıları, öğretim üyeleri ve deneyimli isimler yer alacak. Yarışmanın amacı, Gaziantep'in zengin yemek kültürünü günlük yaşamın bir parçası olarak yansıtmak ve gastronomi alanında tanınmış bir şehir olarak Gaziantep'i daha da öne çıkarmak. Gaziantep Yemekleri ve Yemek Kültürü Ulusal Fotoğraf Yarışması, şehrin tarihini, doğal güzelliklerini, folklorik öğelerini ve mutfakla ilişkilendiren fotoğraflar aracılığıyla bu hedeflere ulaşmayı amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER