© Baykuş Haber

Gaziantepin unutulmaya yüz tutan yemeği: Simit kebabı

GAZİANTEP'İN GASTRONOMİ ALANINDA TESCİLLİ YEMEĞİ OLAN SİMİT KEBABI AZ TÜKETİLDİĞİ İÇİN UNUTULAN YEMEKLER ARASINDA YER ALIYOR.

Gaziantep'in unutulmaya yüz tutmuş geleneksel lezzeti, UNESCO tarafından koruma altına alınan simit kebabı, gastronomi dünyasının gözdesi olmasına rağmen az tüketilmesiyle unutulan yemekler arasında yer alıyor. Gaziantep'e özgü bu lezzet, özenle hazırlanan ince bulgur, az yağlı kıyma, kapya biber, maydanoz, sarımsak ve çeşitli baharatların yoğrulmasıyla oluşturuluyor. Mangal ateşinde közlenen simit kebabı, kültürel bir miras olarak yaşatılması gereken bir lezzet olarak kabul ediliyor.

Simit kebabının yapımını anlatan Habip Özçelik, "Simit kebabı Gaziantep'e özgü bir lezzetimizdir ve adını ince bulgurun 'simit' adından alır. İçeriğinde, az miktarda ince bulgur, kapya biber, maydanoz, sarımsak ve çeşitli baharatlarla yoğurulan az yağlı kıyma bulunur. Gaziantep'e özgü bu yemeği mutlaka tatmalısınız" dedi.

Ancak simit kebabının tüketimi azalmış durumda ve unutulmaya yüz tutmuş bir yemek olarak kabul ediliyor. Özçelik, insanların genellikle patlıcan kebabı, Adana kebabı ve Urfa kebabına talep gösterdiğini, simit kebabının ise sebze sevenler tarafından daha fazla tercih edildiğini ifade ediyor.

Simit kebabının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Özçelik, "Bu lezzet genellikle bilenler tarafından tüketiliyor. Ancak genç nesil ve turistler arasında pek bilinmiyor. Kültürel mirasımızı yaşatmalıyız" diyor.

Simit kebabını mümkün olduğunca uygun fiyatlarla sunmaya çalıştıklarını ve herkesin memnuniyetle ayrılmasını sağladıklarını sözlerine ekliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER