© Baykuş Haber

Gaziantepte ABDnin Broadway Sahnesini aratmayacak sahne

ABD’NİN ROADWAY SAHNESİNİ ARATMAYACAK DEVLE TİYATROSU ŞEHİTKAMİL’DE HİZMETE SUNULACAK

Gaziantep'te, yaklaşık 3.5 yılda 200 milyon TL maliyetle inşa edilen Şehitkamil Devlet Tiyatrosu, kamuoyuna tanıtıldı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun ev sahipliği yaptığı tanıtım programına İhlas Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Orhan Akın ve diğer ulusal haber ajanslarının bölge müdürleri de katıldı.

Şehitkamil Sahnesi, büyüklüğü, kapasitesi ve hizmet çeşitliliğiyle ABD'nin ünlü Broadway sahnesine benzerlik gösteriyor. 2 yıl süren proje aşamasının ardından 1.5 yıl süren inşa aşamasıyla toplamda 3.5 yılda tamamlanan bu önemli sahne, şehre hizmete hazır hale getirildi.

Tiyatro binasının yanı sıra kütüphane, DENE-YAP atölyesi, sanat merkezi, 3 bin 200 metrekarelik kapalı otopark ve 200 araçlık açık otopark gibi hizmetleri sunacak olan Şehitkamil Sahnesi, 7/24 ziyaretçilere hizmet verecek bir kütüphaneye de sahip olacak.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, projenin amacının şehirdeki yaşam kalitesini artırmak olduğunu belirterek, tiyatro sahnesinin Gaziantep'teki 70 bin öğrenci için önemli bir eğitim ve kültürel alan olacağını vurguladı. Ayrıca, sahne içerisinde bulunan kütüphane, sanat atölyeleri ve eğitim alanlarıyla şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına destek olacaklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER