Gaziantepte baklavacıların bayram yoğunluğu
Haberde insanGAZİANTEP’TE BAYRAMLARIN VAZGEÇİLMEZ LEZZETLİ ANTEP BAKLAVASININ ÜRETİMİ KURBAN BAYRAMINA GÜNLER KALA ARTTI.
Gaziantep'te Kurban Bayramı yaklaşırken, geleneksel Antep baklavasının üretimi hız kazandı. Baklavaya olan yoğun talep nedeniyle, işletmeler üretimi artırarak vatandaşların taleplerini karşılamaya çalışıyor. Hamido Baklava İşletme Müdürü Behzat Bozkurt, ustaların büyük bir özveriyle çalıştığını ve vardiyalı sisteme geçerek üretimi 6 kat artırdıklarını belirtti. Günde 5 ton baklava ürettiklerini ifade etti.
Bozkurt, Gaziantep halkının geleneklerine bağlı olduğunu ve bayramlarda baklava tüketiminin 5-6 kat arttığını vurgulayarak, ayrıca Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından siparişler aldıklarını söyledi. Bu yoğun talebi karşılamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.
Aynı zamanda vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Bozkurt, kalitesiz baklava üreten yerlerden uzak durmalarını ve gerçek Gaziantep baklavasının sadeyağ ve doğal malzemelerle yapıldığını vurguladı. Sağlıkları için ucuz ve kalitesiz baklava almamalarını tavsiye etti.
Kurban Bayramı öncesinde günlük ortalama 5 ton baklava üretimi yaptıklarını belirten Bozkurt, ustaların yoğun bir çalışma temposu içinde olduğunu ve bu dönemin kendileri için çok yoğun geçtiğini ifade etti.
İlginizi Çekebilir