© Baykuş Haber

Gaziantepte bisiklet ve elektrikli scooter sürücülerine reflektif yelek dağıtıldı

BÜYÜKŞEHİR, BİSİKLET VE ELEKTRİKLİ SCOOTER SÜRÜCÜLERİNE 6 BİN ADET REFLEKTİF YELEK DAĞITTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, "3 Haziran Dünya Bisiklet Günü" ve "Karayolu Trafik Güvenliği Haftası" kapsamında bisiklet ve elektrikli scooter sürücülerine 6 bin adet reflektif yelek dağıttı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından karayolları genel yönetmeliğinde yapılan değişiklikle zorunlu hale getirilen reflektif yelekler, Nail Bilen Caddesi üzerindeki bisiklet yolunda sürücülere ücretsiz olarak teslim edildi. Bu etkinlikle çevre dostu ve sağlıklı ulaşım aracı olan bisikletin kullanımını artırmak ve güvenli sürüş için farkındalık oluşturmak amaçlandı.

Bisiklet sürücüleri, aldıkları reflektif yeleklerle trafikte daha güvende olduklarını ifade etti. Bir bisiklet sürücüsü olan Serkan Bayraz, Büyükşehir Belediyesi'nin bisiklet yollarını çok iyi bir şekilde geliştirdiğini ve bu yatırımın memnuniyetle karşılandığını söyledi. Bayraz, ayrıca dünya bisiklet günü etkinliği kapsamında dağıtılan yeleklerin güvenlik açısından önemli olduğunu vurguladı.

Soner Servet Kanlı, bisiklet yollarını okula ve işe gitmek için tercih ettiğini ve normal trafik yollarının daha riskli olduğunu belirtti. Bisiklet yolu kullanmanın kendisi için daha güvenli olduğunu ifade eden Kanlı, geceleri reflektörlü giysilerle bisiklet sürdüğünü söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı bisikletle düzenli olarak bisiklet kullandığını söyleyen Resul Yılmaz, belediyenin dağıttığı bisikletleri çok beğendiğini dile getirdi. Gece ve gündüz daha güvende hissetmek için bu yelekleri giydiklerini belirten Yılmaz, bisikletle güvenli bir şekilde seyahat etmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER