© Baykuş Haber

Gaziantepte bisiklet ve scooter sürücülerine reflektörlü yelek dağıtıldı

GAZİANTEP’TE BİSİKLET VE SCOOTER SÜRÜCÜLERİNE REFLEKTÖRLÜ YELEK DAĞITILDI

Gaziantep'te bisiklet ve scooter sürücülerine yönelik yapılan bilgilendirme ve kazaların önlenmesi amacıyla QR kodlu yelek dağıtımı etkinliği, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirildi. Sanko Park AVM önünde düzenlenen etkinlikte, bisiklet ve scooter sürücülerine broşürler ve reflektörlü yelekler dağıtıldı. Bu çalışma ile gece trafiğinde görünürlüğün artırılması ve trafik kurallarına uyulması amaçlandı.

Gaziantep Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü ve Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bekir Daşdan tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, sürücülere trafik kurallarına uyulması ve güvenlik önlemlerinin alınması konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca reflektörlü yeleklerin dağıtılmasıyla sürücülerin gece ve düşük ışık koşullarında daha görünür hale gelmeleri sağlandı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bekir Daşdan, bu iş birliği projesinin Gaziantep'teki bisiklet ve scooter sürücülerinin bilinçlenmesine katkı sağlamayı amaçladığını vurguladı. Ayrıca, bu tür eğitici çalışmaların ceza yazmaktan ziyade eğitimi esas aldığını belirtti.

Scooter sürücüsü Samet Doğan Güntekin, işe gitmek için scooter kullandığını ve trafikte dikkatli olmanın önemini vurguladı. Reflektörlü yelek dağıtımını olumlu bir çalışma olarak değerlendirdi.

Meryem Canayaz ise bisiklet ve scooter sürücülerine yelek giymelerini önerdi ve yapılan çalışmanın faydalı olduğunu ifade etti.

Bu tür bilgilendirme ve önleyici çalışmalarla trafik güvenliği artırılarak kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER