© Baykuş Haber

Gaziantepte depremzedelere 14 akıllı konut ve 132 iş yeri teslim edildi

GAZİANTEP’İN NURDAĞI İLÇESİNDE YAPIMI TAMAMLANAN 14 AKILLI KONUT SAHİPLERİNE TESLİM EDİLİRKEN, ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILAN İŞ YERLERİNİN İSE KURBAN BAYRAMI'NA KADAR TESLİM EDİLMESİ BEKLENİYOR.

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 6 Şubat depreminin etkilediği Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, 14 akıllı konutun yapımı tamamlandı ve sahiplerine teslim edildi. Ayrıca, çevre düzenlemesi yapılan iş yerlerinin ise Kurban Bayramı'na kadar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD tarafından koordine edilen bir çalışma sonucunda Emlak Konut GYO tarafından Nurdağı ilçe merkezinde inşa edilen 132 iş yeri için hak sahipleri, gerçekleştirilen bir kura çekilişi ile belirlendi. İnşaatı devam eden iş yerlerinin de Kurban Bayramı öncesinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Belpınar Mahallesi'nde bulunan 14 akıllı konut, 1 cami ve 1 cami lojmanı ise tamamlanarak ailelere teslim edildi.

Kura çekilişinde hak sahibi olanlar büyük bir heyecan yaşadılar ve yeni konutlarına yerleşmenin mutluluğunu yaşadılar. Bir depremzedesi olan Erkan Moroğlu, akıllı konutlara kavuşmanın mutluluğunu dile getirirken, Gülhan Bahar da deprem sonrası yıkılan iş yerlerinin ve evlerinin yerine yenilerini almanın sevincini paylaştı.

Toplamda 30, 50 ve 80 metrekarelik alanlarda inşa edilen iş yerlerinin Kurban Bayramı öncesinde sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Hak sahiplerinden Aytekin Bülbül, devletin desteği ve hükümetin sağladığı imkanlar sayesinde her şeyin yeniden inşa edildiğini ve Nurdağı'nın eski günlerine geri döneceğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER