© Baykuş Haber

Gaziantepte Millet Bahçesi çalışmaları hız kazandı

GAZİANTEP’TE YIKILAN KAMİL OCAK STADYUMU’NUN YERİNE YAPILAN MİLLET BAHÇESİ’NDE ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI VE TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) İLE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE YAPILACAK OLAN MİLLET BAHÇESİ GAZİANTEP VALİSİ DAVUT GÜL VE TEKNİK EKİBİ PROJESİNİN DURUMU HAKKINDA BİLGİ ALDI.

Gaziantep'te uzun yıllar hizmet veren Kamil Ocak Şehir Stadyumu'nun yerine inşa edilen Millet Bahçesi projesi hızla ilerliyor. Gaziantep'te 1974 yılında hizmete açılan ve 2018 yılında yıkılan 19 bin 981 kişilik Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine, Yukarıbeyler Mahallesi'nde 35 bin 574 kişilik Gaziantep Stadyumu yapıldı. Bu değişim sonucunda atıl hale gelen Kamil Ocak Stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Millet Bahçesi olarak yeniden hayat buluyor.

Kamil Ocak Stadyumu, Gaziantepspor'un Süper Lig'deki 529, TFF 1. Lig'deki 289 ve 2. Lig'deki 51 maçına ev sahipliği yapmış, ayrıca 10 kez Avrupa Kupası maçına ev sahipliği yapmıştı. Yıkılmasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan Millet Bahçesi projesi, yaklaşık 2 yılda tamamlanması planlanan bir projeydi ancak pandemi ve artan maliyetler gibi nedenlerle zaman zaman gecikmeler yaşandı. Son dönemde ise çalışmalar hız kazandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, teknik ekibiyle birlikte proje alanını gezerek incelemelerde bulundu. Vali Gül, projenin son durumu hakkında bilgi aldı.

Millet Bahçesi projesi, Gaziantep'e kültür ve sanatın canlı olduğu, insanların bir arada olduğu, yaratıcılık ve tasarımın önemli olduğu bir alan sunacak. Proje, 136 bin 200 metrekarelik bir inşaat alanına sahip olacak ve kent gastronomisi, el sanatları ve ürünlerinin sergileneceği cafeler ve bedestenler gibi özelliklere sahip olacak. Ayrıca cami, millet kıraathanesi, yeşil alanlar ve gölgelikler gibi çeşitli bölgeleri içerecek ve vatandaşların rahatça vakit geçirebileceği bir mekan olacak. Proje aynı zamanda otoparklar ve bahçeler gibi pratik özelliklere de sahip olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER