© Baykuş Haber

Gaziantepte YKS maratonu başladı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI’NIN (YKS) İLK OTURUMU OLAN TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT), TÜRKİYE GENELİNDE OLDUĞU GİBİ GAZİANTEP'TE DE BAŞLADI. GAZİANTEP'TE BAZI ADAYLAR, SINAVA GİRECEKLERİ OKULA SON ANDA YETİŞİRKEN, BAZI ADAYLAR İSE GİRİŞ SAATİNE YETİŞEMEYİNCE SINAVA ALINMADI.

Gaziantep'te Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) heyecanı yaşandı. Sınav, Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de gerçekleştirildi.

Gaziantep'te, bazı adaylar sınavın yapılacağı okullara son dakikada yetişmeye çalışırken, maalesef bazı adaylar ise giriş saatine yetişemediği için sınava alınmadı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2023-YKS sınavına yaklaşık 3 milyon 527 bin 466 adayın katıldığı bu zorlu sınav maratonunda, depremin etkileri de hala hissediliyordu.

Gaziantep'teki sınav yerlerine erken saatlerde gelen adaylar, sınav saatine yetişmeye çalıştılar. Ancak saat 10.00'a yaklaşırken, sınav giriş saati olan 10.00'u gösterdiğinde, bazı okulların kapıları kapatıldı. Bu nedenle sınava son dakikada yetişen bazı adaylar, maalesef kapıların kapanmasından dolayı sınava alınmadılar.

YKS, üniversite adayları için önemli bir adım, ve bu sınavın heyecanını yaşayan gençler için her saniye kıymetli.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER