© Baykuş Haber

Gediz Altınkent Ortaokuluna Avrupa kalite ödülü

GEDİZ ALTINKENT ORTAOKULUNA AVRUPA KALİTE ÖDÜLÜ

Kütahya'nın Gediz ilçesinde Altınkent İlk ve Ortaokulu Müdürü Okan Karaca ile İngilizce Öğretmeni Fırat Mıdık, hazırladıkları eTwinning projeleriyle Avrupa Kalite Ödülü kazandılar. 2022-203 yılı eTwinning Ulusal ve Avrupa Kalite etiketleri kapsamında Okul Müdürü Okan Karaca "Generation Z Leaves Marks on the Future With Projects" ve İngilizce Öğretmeni Fırat Mıdık ise "Water Literates of The Future" projeleriyle Avrupa Kalite Ödülüne layık görüldüler.

eTwinning projelerinin, öğrencilerden öğretmenlere kadar eğitim camiasının tüm katılımcılarına uluslararası deneyim kazandırdığını ifade eden Okul Müdürü Okan Karaca, "eTwinning, katılımcılara AB projelerinde yer alma, yabancı dil yeteneklerini geliştirme, eğitim dünyasındaki yeni yaklaşımları paylaşma ve eğitim öğretim becerilerini geliştirme fırsatı sunuyor. Okulumuzda eTwinning projelerine kayıt olan öğretmen ve uygulanan aktif proje sayısı her geçen gün artıyor. Hazırladığımız projelerle bu ödülü kazandık. Kendimiz ve okulumuz adına gururluyuz" dedi.

eTwinning organizasyonunun, Avrupa'daki okullardaki öğrencilerin ortak projeler üzerinde çalışmalarını teşvik eden bir program olduğunu söyleyen Karaca, Türkiye'deki okulların da öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla bu programa dahil olduğunu belirtti. Türkiye'de de eTwinning projelerinin Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yürütüldüğünü ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER