© Baykuş Haber

Gedizde elektrik telleri tarla yangınına sebep oldu

GEDİZ’DE ELEKTRİK TELLERİ TARLA YANGININA SEBEP OLDU

Gediz ilçesinde meydana gelen tarla yangını, hızlı bir şekilde büyümeden itfaiye ekipleri tarafından başarıyla söndürüldü. Yangın, Gediz-Uşak karayolu Jandarma Karakolu karşısındaki tarlalarda ortaya çıktı. Bu yangının çevredeki villalara ve bağ evlerine sıçramadan kontrol altına alınması büyük bir felaketi önledi.

Olay yerinde bulunan jandarma ekipleri, yangını hemen fark ederek yetkililere ihbarda bulundu. Gediz Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ekipleri, hızla olay yerine yönlendirildi. İtfaiye ekipleri, yangının büyümeden kontrol altına alınması için vatandaşlarla birlikte dört farklı bölgede söndürme çalışmalarına başladı.

Ekiplerin koordineli çabaları sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı ve söndürüldü. Yangın sonrasında itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına başlarken, elektrik firması da bölgedeki enerji nakil hatlarında gerekli kontrolleri gerçekleştirdi.

Yangınlar sırasında, şans eseri tarlalarda mahsul bulunmuyordu, bu nedenle maddi kayıplar en aza indirgenmiş oldu. Ayrıca, yangına müdahale sırasında Uşak-Gediz karayolu bir süre trafiğe kapatıldı, ancak yangın kontrol altına alındıktan sonra yol tekrar trafiğe açıldı. Yangının hızlı bir şekilde kontrol altına alınması, itfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesi ve jandarma biriminin dikkati sayesinde olası bir felaket önlendi. Bu tür durumlarda hızlı hareket etmek ve koordineli çalışmak büyük önem taşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER