© Baykuş Haber

Gedizde üniversite öğrencilerine KADES uygulaması anlatıldı

GEDİZ’DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KADES UYGULAMASI ANLATILDI

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, polis ekipleri tarafından üniversiteli kız öğrencilere Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının nasıl kullanılacağı hakkında bilgi verildi. Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında, kadınların günlük hayatta karşılaşabileceği şiddet ve taciz gibi durumlar karşısında hızlı ve etkili bir şekilde güvenlik güçlerine ulaşmalarını sağlayan KADES uygulamasının kullanımı uygulamalı olarak anlatıldı.

Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri, KADES uygulamasının akıllı telefon uygulama mağazalarından indirilip kimlik numarası ile kayıt yapıldıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen aktivasyon kodu ile aktifleştirildiğini öğrencilere aktardılar.

Polis ekipleri, ayrıca "Kadına şiddet ve aile içi şiddet mağduru kadınların acil durumlarında 112 çağrı merkezine başvurmalarının ardından en yakın polis ekibinin olay yerine sevk edileceğini ve hızlı bir müdahale sağlanacağını" vurguladılar. Bu bilgilendirme toplantısıyla, KADES uygulamasının günlük hayatta kadınların güvenliğini artırmada nasıl kullanılabileceği konusunda farkındalık yaratılmış oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER