© Baykuş Haber

Geleceğin aşçıları yıl sonu beceri sınavında yoğun çaba sarf etti

Eskişehir'deki Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümünde okuyan son sınıf öğrencileri, yıl sonu beceri sınavında birbirinden lezzetli yemekler hazırlayarak kendi yeteneklerini sergiledi. Bu yılki eğitim sürecinde haftanın 2 gününü okulda, 3 gününü ise staj yaparak geçiren öğrenciler, bu sınavda öğrendikleri tüm deneyimleri kullanmaya çalıştılar.

Sınav heyecanını hafifletmek için okul yönetiminin Yeşilçam müzikleri çaldığı bir atmosferde çalışan lise öğrencileri, birbirinden güzel yemekler hazırlayarak sınavlarını tamamladılar. Öğrencilerin sınav başarısı, not ortalamalarını belirleyecek ve başarılı olanlar Cuma günü karne alacak, bir sonraki hafta ise diplomalarını alacaklar.

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğretmeni Semra Çınardeniz, bu sınavın hem pratiklik hem de hijyen açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Öğrencilerin her birinin 4 kişilik alakart tabak hazırladığını, tatlı ve içecek servislerini de kendilerinin yaptığını söyledi. Çınardeniz, sınavın öğrencilerin tüm birikimlerini sergileyebilecekleri bir fırsat olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin motivasyonunu artırmak için müzik seçimi yaptıklarını belirten öğretmen, öğrencilerin stres yapmadan yeteneklerini sergileyebilmeleri için sakin ve keyifli bir ortam yaratmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümünde okuyan son sınıf öğrencilerinden Nurgül Özdamar, sınavda somon balığı ve parfe tatlısı hazırladı. Özdamar, daha önce aynı tabağı İstanbul Gastronomi Festivali'nde 22 ülke arasında ikincilikle ödüllendirdiğini belirterek, bu sınavın da oldukça lezzetli geçeceğine inandığını söyledi.

Sınavı değerlendiren Odunpazarı Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kızılkılıç, öğrencilerin gelecekte şehirlerini ve ülkelerini yemekle temsil edeceklerine inandığını ve gurur duyduğunu ifade etti. Öğrencilerin yaptıkları yemeklerin hem görsel hem de lezzet açısından oldukça başarılı olduğunu belirtti ve okul yönetimine ve öğretmenlere teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER