© Baykuş Haber

Geleceğin mühendisleri projelerini sergiledi

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI GENÇLİK MERKEZİNDE KURULAN DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYESİNDE YAZILI VE UYGULAMALI SINAVLARLA ALINAN 130 ÖĞRENCİYE 36 AY EĞİTİM VERİLECEK.

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezinde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesi, 130 öğrenciye 36 ay boyunca eğitim verme amacıyla açıldı. Öğrenciler, tasarım-üretim, robotik kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri gibi alanlarda eğitimler alarak, hazırladıkları projeleri sergilediler.

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, Deneyap Atölyesi'nde 130 öğrencinin eğitim aldığını belirtti ve şunları söyledi: "Bugün burada robotik kodlama şenliğimizi gerçekleştirdik. Deneyap atölyemize yazılı ve uygulamalı sınavlarla alınan 130 öğrencimize 36 ay eğitim veriyoruz. Bugün burada robotik kodlamanın geldiği aşama ve gençlerimize verdiğimiz eğitimleri aileleri ve kamuoyuyla paylaşmak için bu programı düzenledik. Umut ediyoruz ki Z kuşağı, milli teknolojiye bağlı gençler olarak yetişecekler."

Öğrencilerden Hasan Söylemez, Deneyap Atölyesi'nde aldığı eğitimlerle geleceğin mühendisleri arasında yer almayı hedeflediğini ifade ederken, Berat Yasir Medetoğlu ise havacılık ve uzay bilimleri konularına ilgi duyduğunu ve TEKNOFEST gibi organizasyonlarda başarılı olmayı amaçladığını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER