© Baykuş Haber

Geleceğin sahiplerine sıfır atık bilinci aşılandı

SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ ÇERÇEVESİNDE ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATAN PAMUKKALE BELEDİYESİ, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE SIFIR ATIK EĞİTİMLERİ VERMEYE DEVAM EDİYOR.

Pamukkale Belediyesi, Sıfır Atık yönetmeliği çerçevesinde önemli çalışmalar gerçekleştirerek ilkokul öğrencilerine sıfır atık eğitimleri sunmaya devam ediyor. Sıfır Atık konusunu vurgulayan belediyelerden biri olan Pamukkale Belediyesi, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya azaltılması ve atıkların ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi konularında çalışmalar yaparak dikkat çekiyor. Özellikle ilçedeki ilkokullarda sıfır atık eğitimlerine önem veren Pamukkale Belediyesi, bu yıl da bu eğitimlere devam etti. Pamukkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen projede ilçedeki tüm ilkokullarda öğrencilere çevre, çevre kirliliği, sıfır atık kavramı, geri dönüşümün önemi gibi konularda bilgiler verildi. Eğitimler, öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi ve çocukların çevre ile ilgili soruları da yanıtlandı.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, sıfır atık yönetmeliği gerekliliklerini yerine getirdiklerini ve sıfır atık eğitimlerini sürdürdüklerini belirtti. Başkan Örki, "Bu dünya bize emanet, geleceğin sahipleri olan çocuklarımıza sıfır atık, çevreyi koruma, geri dönüşüm bilincini aşılamak gerçekten önemli" dedi ve ilçenin yerel yönetimi olarak temiz bir çevre için çeşitli projeler yürüttüklerini vurguladı. Örki, her yıl ilkokullarda sıfır atık bilincini aşılamak amacıyla eğitim seminerleri düzenlediklerini ve bu yıl da bu eğitimleri başarıyla tamamladıklarını ifade etti. Çocukların çevre konusunda duyarlı olduğunu ve çevreyi koruma konusunda bilinçli olduklarını söyleyen Başkan Örki, tüm halkı çevre konusunda daha bilinçli olmaya davet etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER