© Baykuş Haber

Geleceğin yazarları İzmirde buluştu

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Geleceğin Yazarları Projesi," 345 okuldan 17 bin öğrencinin kendi kitaplarını yazmasıyla Alsancak Tren Garı'nda ilk imza gününü düzenledi.

Geçen yıl 180 okuldan 9 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen projenin ikincisinde, 345 okuldan 17 bin öğrenci, alanında uzman akademisyenler tarafından verilen eğitimlerle kitaplarını yazdı. Bu eserler, İzmir halkıyla Alsancak Garı'nda buluştu. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür de fuarda yer aldı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür, projenin önemine vurgu yaparak, "Anlayabilmenin yolu okumaktan geçer. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Milletimizin geleceği, milletimizin umudu gençlerimiz. Onlar ne kadar donanımlı olarak yetişirse ülkemizin geleceği de o kadar parlak olur" dedi.

Ayrıca, projenin gelecek yıllarda da devam ederek kalıcı eserler bırakmayı hedeflediği belirtildi. Kitaplarını sergileyen öğrenciler, birbirleriyle fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER