© Baykuş Haber

Geleceğin yüzücüleri Selçukta yetişecek: Fenerbahçe ile protokol

Selçuk Belediyesi, geçen yıl başlattığı Fenerbahçe Spor Kulübü işbirliğiyle yüzme sporunu teşvik etme girişimini bu yıl da sürdürme kararı aldı. Ayrıca daha iyi eğitim olanakları sunabilmek amacıyla ilçedeki açık hava yüzme havuzuna ek olarak kapalı olimpik yüzme havuzu inşa edilecek. Bu projenin yanı sıra soyunma odaları, duş kabinleri, tuvaletler ve depo gibi alanların bakım, onarım ve tadilat işlemleri kulüp tarafından gerçekleştirilecektir.

Geçen yıl Selçuk Belediyesi ve Fenerbahçe Spor Kulübü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübü Yüzme Antrenörleri Bahar Oktay ve Türker Oktay tarafından 500'den fazla çocuğa yüzme dersleri verildi. Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, geçtiğimiz mart ayında belediye meclisine yaptığı açıklamada, eğitimlere katılan çocukların yüzde 69'unun olimpiyatlara katılacak yeteneklere ve fiziksel özelliklere sahip olduğunu belirtmişti.

Selçuk Belediyesi, geleceğin yüzme yıldızlarını yetiştirmeye kararlı bir şekilde Fenerbahçe Spor Kulübü ile işbirliğini bu yıl da sürdürme kararı aldı. Ayrıca, Olimpik Performans Spor Kulübü Derneği ile de bir protokol imzaladı.

Bu protokole göre, ilçede bulunan açık hava yüzme havuzu revize edilecek ve yanına bir kapalı olimpik yüzme havuzu inşa edilecektir. Ayrıca, soyunma odaları, duş kabinleri, tuvaletler ve depo gibi alanların bakım, onarım ve tadilat işlemleri kulüp tarafından üstlenilecektir. Havuzda yüzme dersleri verileceği belirtilirken, Fenerbahçe Spor Kulübü Yüzme Antrenörü Bahar Oktay, "Selçuk'ta yüzme sporunu sevdireceğiz. 10 yıl içinde tüm çocuklarımız ve yetişkinlerimiz yüzme sporuna daha yakın olacaklar. İnşallah aralarından yüzme milli takımını temsil edecek başarılı sporcular yetişecek. Her şeyin hayırlısı" dedi.

Çocukların yeteneklerini keşfederek geleceğin yüzme şampiyonlarını yetiştirmeyi hedefleyen Selçuk Belediyesi, bu projelerle sporun ve sanatın ilçede daha da gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, "Geleceğin yüzme yıldızlarını yetiştirmek istiyoruz. Selçuk'a hem kapalı bir yüzme havuzu kazandırmak hem de çocuklarımızın yıl boyunca yüzme kursları almasını sağlamak için bu protokolleri imzaladık. Somut sonuçlar elde etmek bizleri çok umutlandırıyor. Kentimizin yetenekli çocuklarına daha fazla fırsat sunmak için Fenerbahçe ve alt kulüplerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER