© Baykuş Haber

Gelin aynaları cam altı boyama sanatına konu oldu

CAMALTI SANATI 72YAŞINDAKİ FATMA ZEHRA NANE

Bartın Belediyesi Yalı Yaşam Merkezi sanat galerisi, "Gelin aynaları cam altı sanatı" sergisini sanatseverlerin ziyaretine sundu. Sergi, 10 Haziran tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. Sergide toplamda 67 öğrencinin 80 eseri yer alıyor.

Sanat galerisinin yönetmeni İbrahim Boz, "Gelin aynaları cam altı sanatı güzel bir çalışma oldu. Sergimizde 67 öğrencimizle 80 eseri sergiliyoruz. Gelin kızlarımızın baba evlerinde yaptıkları aynaları, gelin olduktan sonra eşlerinin evlerinde yaptıkları aynaları ve hayatları boyunca çocuklarıyla birlikte yaşarken yaptıkları aynalar olarak üç kategoriye ayırabiliriz" dedi.

72 yaşındaki sanat öğrencisi Fatma Zehra Nane ise şunları söyledi: "Ben iki senedir İbrahim Boz hocamızın öğrencisiyim. Cam altı boyama sanatında önce çizimleri yapıp ardından renklendiriyoruz. Sanat çok güzel bir şey. Hocamız bu yılki çalışmamızı gelin aynaları olarak belirledi. Bu sergiye katılmak benim için çok özel bir deneyim oldu. Bartın Belediyesi'ne ve İbrahim Boz hocama teşekkür ediyorum."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER