© Baykuş Haber

Gemlik Devlet Hastanesinde kapalı fıtık ameliyatı başarıyla yapılıyor

OP. DR. ERSİN DÖNDER VE NEDİM KULAÇ

Gemlik Devlet Hastanesi'nde, ilçe devlet hastanelerinde nadir uygulanan laparoskopik (kapalı) fıtık ameliyatlarının başarıyla gerçekleştirildiği bildirildi. Gemlik'te yaşayan 48 yaşındaki Nedim Kulaç, fıtık rahatsızlığı yaşayarak Gemlik Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersin Dönder tarafından tetkikleri yapılan Kulaç için laparoskopik yöntemle fıtık ameliyatı kararı alındı. Kulaç, bu ameliyat sayesinde kısa sürede taburcu olarak normal yaşamına geri döndü.

Gemlik Devlet Hastanesi'nde laparoskopik ameliyatların başarıyla gerçekleştirildiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersin Dönder, bu yöntemin ilçe devlet hastanelerinde nadir olarak uygulandığını vurguladı. Dönder, laparoskopik fıtık ameliyatının karın zarlarının kesilmeden, sadece küçük delikler aracılığıyla gerçekleştirilen bir işlem olduğunu belirtti. Bu yöntemle kaslar ve büyük dokuların zarar görmediğini ve hastanın ameliyat sonrası ağrılarının minimal düzeyde olduğunu ifade etti. Ayrıca hastaların normal yaşamlarına hızla dönebildiğini ekledi.

Ameliyatla şifa bulan Nedim Kulaç ise deneyimini şu sözlerle paylaştı: "Kasığımdaki ağrı ve hafif şişlik nedeniyle Gemlik Devlet Hastanesi’ne muayene için geldim. Hocamız, yaptığı muayene sonucunda kasık fıtığı teşhisi koydu. Kısa sürede ameliyat günü belirledik. Ameliyat günü geldik, ameliyatı olduk ve aynı gün 2-3 saat içinde yürümeye başladık. Laparoskopik fıtık ameliyatını olduk. Çok rahat geçti, hiçbir sıkıntı yaşamadık. Ertesi gün taburcu oldum ve normal hayatıma döndüm. Hocalarımızın eline sağlık."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER