© Baykuş Haber

Gemlik Körfezi’nde 5.1 büyüklüğünde deprem; İstanbul ve İzmir’den de hissedildi (3)

’AFAD VE İLGİLİ EKİPLER, BÖLGEYE SEVK EDİLDİ’

'AFAD VE İLGİLİ EKİPLER, BÖLGEYE SEVK EDİLDİ'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki depremlere ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.
Bakan Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bölgedeki sağlık birimleri ile görüşüldüğünü belirterek, "Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli'deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır. Bölgeye ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Tarama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
VALİ DEMİRTAŞ: OLUMSUZ DURUM TESPİT EDİLMEMİŞTİR
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da yaptığı açıklamada, Marmara Denizi’nde, Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından kent genelinde herhangi bir olumsuz durum tespit edilmediğini kaydetti. Demirtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Marmara Denizi, Gemlik Körfezi açıklarında 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş olup, çevre illerden de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum tespit edilmemiştir. Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımız teyakkuz halinde olup, tüm ekiplerimiz durumu yakından takip etmektedir. Rabbim ülkemizi afetlerden korusun.” (DHA)
'YIKIM VE YARALANMA YOK'
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, deprem sonrası herhangi bir yıkım ve yaralanma olmadığını belirterek, "Yaşanan deprem sonrası çok şükür herhangi bir yıkım ve yaralanma gibi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımız teyakkuz halinde olup, saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

(DHA)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER