© Baykuş Haber

Gemlikte uzmanlar afetleri tartışacak

GEMLİK BELEDİYESİ, İSTANBUL PLANLAMA AJANSI, TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ 11-12-13 TEMMUZ’DA MARMARA DEPREMİNE GEMLİK’TEN BAKIŞ VE AFET ZARARLARINI AZALTMA ÇALIŞTAYI’NDA BULUŞACAK.

Gemlik Belediyesi, afet zararlarını azaltma konusunda uzmanları ağırlayarak önemli bir çalıştay düzenliyor. İstanbul Planlama Ajansı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği iş birliğiyle gerçekleşecek olan "Marmara Depremine Gemlik’ten Bakış ve Afet Zararlarını Azaltma" çalıştayı, 11 ve 13 Temmuz tarihlerinde Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Çalıştayın katılımcıları arasında Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, önemli isimler yer alacak. Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Hüseyin Tarık Şengül, Akut eski Başkanı Nasuh Mahruki, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ve Bursa Mag-Der Başkanı Yusuf Yumru gibi uzmanlar, deneyimlerini paylaşacaklar.

Çalıştayın ikinci gününde, katılımcılar konusunda uzman danışmanların yönlendirmesiyle farklı masalarda bir araya gelecekler. Mühendisler ve mimarlar, zemin etütleri, statik projeler, zemin iyileştirmeler, planlama, denetleme, mevcut yapılar ve sanayi yapıları gibi konuları ele alarak, Gemlik'in afetlere karşı nasıl daha dirençli hale getirilebileceği konusunda bir yol haritası oluşturacaklar.

Çalıştayın son gününde, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Bahar Yetiş Kara, "Afetin Toplumsal Boyutu ve Afet Lojistiği" konusunda bir sunum gerçekleştirecek. Bu çalıştay, Gemlik ve çevresindeki toplulukların afetlere karşı daha iyi hazırlıklı olmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER