© Baykuş Haber

Genç Başiskele, Genç İstihdamda eğitimler başladı

BAŞİSKELE'DE GENÇLERİN NİTELİKLİ ELEMAN OLARAK İSTİHDAMA KAZANDIRILMASI AMACIYLA BAŞİSKELE BELEDİYESİ TARAFINDAN PROJELENDİRİLEN "GENÇ BAŞİSKELE, GENÇ İSTİHDAM PROJESİ"NDE EĞİTİMLER BAŞLADI.

Başiskele Belediyesi tarafından yürütülen "Genç Başiskele, Genç İstihdam Projesi" kapsamında, gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla AutoCad-SolidWorks eğitimleri başladı. Bu proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın hibe programı desteğiyle Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir.

Selim Yürekten Mesleki Teknik Lisesi'nde gerçekleşen eğitimlere, 12 kursiyer katılmaktadır. Deniz Özdemir tarafından verilen eğitimlerde, kursiyerler bilgisayar destekli 3 boyutlu çizim yapma becerilerini geliştireceklerdir.

Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi (BAŞKİM) tarafından koordine edilen SolidWorks Kursu tamamen ücretsiz olarak sunulmaktadır ve 7 hafta sürecek. Haftada 2 gün gerçekleştirilen eğitimlerin sonunda başarılı olan kursiyerlere, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından onaylanmış sertifikalar verilecektir. Bu sertifikalar, kursiyerlerin istedikleri sektörde iş bulmalarına büyük katkı sağlayacaktır.

Proje kapsamında AutoCad-SolidWorks eğitimlerinin yanı sıra, Kaynakçılık Atölyesi, Elektrik/Makine Bakım Atölyesi, Marangoz Mobilya Atölyesi, CNC Lazer Kesim ve Hidrolik Pnömatik kursları da yakın bir tarihte başlayacaktır.

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü'nün liderliğinde yürütülen bu önemli proje, ilçenin istihdamına önemli katkılar sağlamaktadır. Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi (BAŞKİM) tarafından koordine edilen eğitimler, nitelikli çalışanların iş hayatına kazandırılmasına destek olacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER