© Baykuş Haber

Genç mühendis adaylarından akıllı projeler

GENÇ MÜHENDİS ADAYLARINDAN AKILLI PROJELER

Yaşar Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, mezuniyet projeleri ile bilgi ve yeteneklerini sergiledi. Bu projeler, günlük yaşamı kolaylaştırmayı ve can kaybını en aza indirmeyi hedefliyor.

15 farklı proje, farklı firmaların desteğiyle sergilendi. Öğrenciler, düşük maliyetlerle çevre ve insan sağlığını olumlu etkileyen çözümler sunuyorlar.

Öğrencilerden Saadet Müzehher Eren ve Mertcan Serdar Sert tarafından geliştirilen Tarımsal İlaçlama Sistemi, geleneksel yöntemlere göre daha çevre dostu bir yaklaşım sunuyor. Bu sistem, traktörlere takılan kameralar ve görüntü işleme teknikleri kullanarak zararlı otları tespit ediyor ve sadece bu bölgelere ilaç uyguluyor.

Diğer bir proje ise trafikte can dostlarımız olan hayvanların kaybını önlemeyi amaçlıyor. Metehan Kaya, Berke Kayhan ve Ozan Arslan tarafından geliştirilen canlı algılama yazılımı, klasik ve kuantum makine öğrenme yöntemlerini kullanarak trafikteki kazaları engellemeyi hedefliyor. Bu yazılım, otonom araçlarla sokaktaki hayvanları algılayarak kazaları önlemeye yardımcı oluyor.

İlayda Özdemir, Dilruba Öztürk ve Hayri Murat Sağıroğlu tarafından geliştirilen Uzaktan Su Kaçak Kontrol Sistemi, su hasarlarını önlemek için tasarlandı. Bu sistem, su kaçaklarını algılayarak hızlı bir şekilde müdahale ediyor ve büyük su hasarlarının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Hasan Barış, Ulaş Ceylan ve Batuhan Kılınç tarafından geliştirilen Nesnelerin İnterneti Tabanlı Akıllı Ev Sistemi, hırsızlık, yangın, su baskını ve gaz sızıntısı gibi potansiyel tehlikeleri algılayarak ev sahiplerini uyarıyor. Bu sistem, evlerden iş yerlerine kadar geniş bir yelpazede kullanılabilir ve can ve mal kaybını önlemeye yardımcı oluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER