© Baykuş Haber

Gençler Tekvando Türkiye Şampiyonası duygusal anlarla başladı

BABASINA VERİLEN PLAKETİ FEDERASYON BAŞKANININ ELİNDEN ALAN 8 YAŞINDAKİ KIZI BERİL ARYA TÜRK, GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMAYARAK AĞLADI. KÜÇÜK BERİL’İ, ORADA BULUNAN HALASI MEDİHA YÜCEL, SARILARAK SAKİNLEŞTİRDİ.

Karaman'da düzenlenen Adil Türk ve Cemal Toman Gençler Tekvando Türkiye Şampiyonası'nın açılış töreni, duygusal anlarla dolu bir atmosferde başladı. Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen bu şampiyonada, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Dünya 3.'sü Milli Tekvandocu Adil Türk'ün ailesine plaket verilerek başladı.

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, genç sporculara hitap ederek, geleceğe güvenle adım atmalarını ve Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etme konusunda bu şampiyonanın önemini vurguladı.

Başkan Şahin, konuşmasının devamında depremde kaybedilen değerli hocaları Adil Türk ve Cemal Toman'ı anarak onların ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. Ailelere plaket verilmesi sırasında, Adil Türk'ün 8 yaşındaki kızı Beril Arya Türk'ün gözyaşlarına boğulması törene katılan herkesi duygulandırdı.

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun da şampiyonaya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, depremin etkilediği 11 ilin sporcularının da bu şampiyonada yer aldığını ifade etti.

Plaket töreninin ardından şampiyona başladı ve açılış törenine katılanlar, genç sporcuları desteklemek için müsabakaları izlediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER