© Baykuş Haber

Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Milli Savunma Bakanı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinesini duyurdu ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in Milli Savunma Bakanı olarak atanacağını açıkladı. Yaşar Güler, 1954 yılında Ardahan'da doğdu ve askeri kariyerine 1974 yılında teğmen olarak Kara Harp Okulu'ndan mezun olarak başladı. Eğitim hayatında Kara Harp Okulu ve Muhabere Okulu'nda eğitim aldıktan sonra pek çok görevde bulundu.

Güler, kurmay subay olarak çeşitli görevlerde bulundu. Bu görevler arasında Yurt İçi Bölge Komutanlığı'nda Harekat Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'nda Plan Subaylığı, Silopi'de İç Güvenlik Tabur Komutanlığı, Bosna-Hersek Türk Tugay Komutan Yardımcılığı, Başbakanlık Askeri Başdanışmanlığı Proje Subaylığı, Napoli/İtalya'da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcılığı, Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkez Komutanlığı ve Gnkur. Tatbikatlar Şube Müdürlüğü bulunmaktadır.

2001 yılında Tuğgeneralliğe terfi eden Güler, 10’uncu Piyade Tugay Komutanlığı ve Gnkur. MEBS Plan Koordinasyon Daire Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. 2005 yılında Tümgeneralliğe terfi etti ve MEBS Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı ile Gnkur. Eğitim Daire Başkanlığı görevlerini üstlendi.

2013 yılında Orgeneralliğe terfi eden Yaşar Güler, Genelkurmay İkinci Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı gibi önemli görevleri üstlendi. Orgeneral Yaşar Güler, 9 Temmuz 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Genelkurmay Başkanlığı görevine atanmıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası ve TSK Şeref Madalyası sahibi olan Yaşar Güler, evli ve üç torun sahibi bir aile babasıdır ve İngilizce bilmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinesi ile Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen Güler, ülkenin savunma politikalarının yönetiminden sorumlu olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER