© Baykuş Haber

Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi uluslararası belgesi aldı

Trakya Üniversitesi Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi, European Molecular Genetics Quality Network (EMQN) tarafından sertifikalandırma başarısı elde etti. Bu önemli gelişme, Trakya Bölgesi'nde tek Sağlık Bakanlığı ruhsatına sahip olan Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi için büyük bir başarı olarak kayda geçti. EMQN tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda, merkezin herediter (ailesel) meme, over, prostat ve pankreas kanseri ile ilişkili genetik test analizlerinin tatmin edici (satisfactory) olarak değerlendirildiği duyuruldu.

Trakya Üniversitesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Gürkan, bu değerli başarıya ilişkin yaptığı açıklamada, Avrupa'nın en saygın kurumlarından birinden bu sertifikayı almanın büyük bir önem taşıdığını belirtti ve bu başarıya katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da bu başarıya vurgu yaparak, Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi'nin kalitesini tescilleyerek Üniversite için bu önemli belgeyi kazandırdığı için Prof. Dr. Hakan Gürkan ve ekibine teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER