© Baykuş Haber

Genital hastalıklar cerrahi müdahale ile çözüm buluyor

OP. DR. MERVE VURAL YALMAN

Genital estetik işlemleri konusunda bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Merve Vural Yalman, bu işlemlerin cerrahi ve medikal yöntemlerle uygulandığını belirtti. Kadınların zamanla genital bölgelerinde değişiklikler yaşayabileceğini ve bu değişikliklerin birçok sebepten kaynaklandığını ifade eden Yalman, bu problemlerin estetik ve fonksiyonel sorunlara yol açabileceğini söyledi. Dış dudaklarda büyüme, asimetri, dış genitalde kararma, vajinal genişleme gibi sorunların yanı sıra günlük hayatta ve ilişki sırasında rahatsız edici durumlar yaşanabileceğini belirtti.

Op. Dr. Merve Vural Yalman, genital estetik uygulamalarının kadınların sosyal ve cinsel yaşamlarını olumlu yönde etkilediğini vurguladı. Bu işlemlerin sonrasında hastaların hızla sosyal hayatlarına dönebildiğini ve elde edilen sonuçların hastaların beklentilerini karşıladığını söyledi. Ayrıca, genital estetik uygulamalarının kadınların özgüvenini artırdığını ve psikolojik sorunların giderilmesine yardımcı olduğunu belirtti.

Yalman, bu tür işlemlerin SGK tarafından karşılanmadığını ve ücretli olarak yapıldığını da ifade etti. Genital estetik sorunların tabu olarak kabul edilmesi nedeniyle birçok kadının bu konuda hekime başvurmadığını dile getirdi. Günümüzde genital estetik sorunlarının vajinoplasti, labioplasti, perinoplasti, hudoplasti, PRP uygulamaları, mezoterapi, dolgu, dış genital beyazlatma gibi cerrahi ve medikal yöntemlerle çözüldüğünü belirterek, bu işlemlerin kadınların yaşam kalitesini artırabileceğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER