Gerçek hayatta duygusal boşluk yaşayan çocuklar, sanal aileyi daha etkileyici buluyor
SağlıkSON DÖNEMLERDE SIKÇA ORTAYA ÇIKAN VE GERÇEK AİLE YAPISINI İYİDEN İYİYE BOZAN ‘SANAL AİLE’ DURUMU İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNAN ÇOCUK VE ERGEN RUH HASTALIKLARI UZMANI AZAD ASAFOV, “ÇOCUKLAR ANNE VE BABADAN ALAMADIĞI DUYGUSAL DESTEĞİNİ SANAL ANNE VE BABADA DAHA ŞİDDETLİ HİSSEDEBİLİYOR. BU AÇIDAN KENDİLERİNİ TERK EDİLMİŞ DEĞİL DE SAHİPLİ BİREY GİBİ HİSSEDİP BU DÜNYADA KAYBOLABİLİRLER
Son dönemlerde yaygınlaşan ve geleneksel aile yapısını olumsuz etkileyen "sanal aile" kavramı hakkında değerlendirmelerde bulunan Çocuk ve Ergen Ruh Hastalıkları Uzmanı Azad Asafov, bu durumun çocuklar üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Asafov, çocukların duygusal desteği anne ve babadan alamadıklarında sanal anne ve babalarda daha yoğun bir şekilde arayabileceklerini belirtti. Bu durumun çocukların kendilerini terk edilmiş hissetmelerine neden olabileceğini ifade etti.
Elazığ'da özel bir hastanede görev yapan Uzm. Dr. Azad Asafov, son dönemlerde artan sanal anne-baba, sanal sevgili ve sanal ilişkilerin aileler ve çocuklar üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Asafov, bu tür durumların destek görmeyen insanlar arasında daha yaygın olduğuna dikkat çekti. Çocukların duygusal destek ihtiyacını sanal anne ve babalarda daha fazla bulabileceğini belirten Asafov, bu nedenle çocukların kendilerini terk edilmiş hissetmeden bu sanal ilişkilere yoğunlaşabileceklerini ifade etti. Bu durumun, çocukların gerçek ailelerine karşı olan bağlarını zayıtlayabileceğine işaret etti.
Asafov, ailelerin çocuklarının sanal dünyada geçirdiği zamanı sınırlamaları gerektiğini ve çocukların duygusal ihtiyaçlarını gerçek aileleri ile karşılamalarına yardımcı olmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ailelerin kendi ilişkilerini güçlendirmelerinin ve çocuklarına yeterli duygusal destek sunmalarının önemine dikkat çekti.
İlginizi Çekebilir