© Baykuş Haber

Gerçekleştiremediği hayallerini resim ve şiirle anlatıyor

MANİSA'NIN ALAŞEHİR İLÇESİNDE ÇOK İSTEMESİNE RAĞMEN İLKOKUL SONRASI AİLESİ TARAFINDAN OKUTULMAYAN KADIN 50 YAŞINDAN SONRA HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN KATILDIĞI KURSLAR SAYESİNDE İÇİNDEKİ UHDEYİ GİDERMEYE ÇALIŞIYOR. KURSLARDA ALDIĞI EĞİTİM SONRASI 51 YAŞINDAKİ 2 ÇOCUK VE 4 TORUN SAHİBİ GÜLSEREN TEKİN, GERÇEKLEŞTİREMEDİĞİ HAYALLERİNİ ŞİİR VE RESİMLERLE ANLATMAYA BAŞLADI.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Gülseren Tekin, çocukluk döneminde ailesi tarafından okutulmamasına rağmen, 50'li yaşlarının sonlarına yaklaşırken hayallerini gerçekleştirmek için çaba sarf ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan resim kurslarına katılarak içindeki yetenekleri keşfetmeye başladı. İlkokuldan sonra okuyamamanın içinde bıraktığı boşluğu resim yaparak ve şiir yazarak dolduruyor.

Gülseren Tekin, 2 çocuk ve 4 torun sahibi bir anne olarak ailesinin eğitimine öncelik vermemesi nedeniyle okuyamamıştı. Ancak 51 yaşında Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği resim kurslarına katılarak içindeki sanatsal yetenekleri keşfetti. Kurs sayesinde resim yapma, ahşap boyama, ve kara kalem çalışmalarını öğrendi. Ayrıca şiir yazma konusundaki yeteneğini geliştirdi.

Gülseren Tekin, kurslar sayesinde resimler ve şiirler aracılığıyla hayallerini ve duygularını ifade etmeye başladı. Yaptığı resimlerde gördüğü manzaraları ve çektiği fotoğrafları kullanarak hayal dünyasını tuvale döktü. Kendi evinde eserlerini sergileyerek misafirlerini ağırlıyor.

Tekin'in resim öğretmeni Sebahat Kocaman, Gülseren'in resim yeteneğini keşfettikten sonra ona rehberlik ettiğini ve farklı teknikleri öğrettiklerini belirtiyor. Kocaman, Gülseren'in kara kalem çalışmalarından başlayarak yağlı boya tablolara ve kendi özgün eserlerine kadar birçok alanda ilerlediğini ifade ediyor.

Gülseren Tekin'in hedefleri arasında, kendi düşlerini tuvale dökmek ve kendi özgün eserlerini yaratmak bulunuyor. Bu hikaye, yaşamın her döneminde öğrenme ve kişisel gelişim için fırsatların olduğunu gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER