© Baykuş Haber

Gerçekte 20 yaşında, 40 yaşında gibi gösteriyor

KAHRAMANMARAŞ'TA YAŞAYAN 20 YAŞINDAKİ ENES CENNETER DÜNYADA NADİR GÖRÜLEN , TÜRKİYE'DE SAYILI KİŞİLERDE OLDUĞU TAHMİN EDİLEN PACHYDERMOPERİOSTOSİS VE 'ERKEN YAŞLANMA' HASTALIĞINA KARŞI MÜCADELE VERİYOR.

Kahramanmaraş'ın Dehliz köyünde yaşayan 20 yaşındaki Enes Cenneter, dünyada nadir görülen Pachydermoperiostosis hastalığı ile mücadele ediyor. Bu hastalık nedeniyle yaşlanmış gibi görünen Cenneter, hastalıktan kurtulmayı umuyor. Hastalığın genetik bir kökeni olduğu ve akraba evliliği kaynaklı olabileceği düşünülüyor. Cenneter, ellerinde, ayaklarında ve bacaklarında büyümelerin meydana geldiği, alnında kırışıklıkların ve yaşlı bir görünümün oluştuğu bu hastalıktan kaynaklı günlük yaşamında zorluklar yaşadığını belirtiyor.

Cenneter, hastalığın 15 yaşından itibaren belirgin hale geldiğini ve bilinmeyen bir hastalık olduğunu ifade ediyor. Tedavi yöntemleri konusunda araştırmalar yaptığını ve hastalığın yaklaşık 10 yıl sürebileceğini öğrendiğini dile getiriyor. Ayrıca, günlük yaşamında bacakları, elleri ve ayakları şiştiği için zorlandığını ve yüzünün görüntüsünün kendisini olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

Cenneter, isteğinin hastalığının tedavi edilip edilemeyeceğini öğrenmek olduğunu ve yaşadığı zorlukları herkese anlatmanın da kolay olmadığını belirtiyor. 20 yaşında olmasına rağmen yaşlı gibi görünmesi nedeniyle çevresindekilerin tuhaf bakışlara maruz kaldığını ve bu durumun kendisini etkilediğini söylüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER