© Baykuş Haber

Gercüşte öğrencilerle deprem tatbikatı

BATMAN'IN GERCÜŞ İLÇESİNDE, GERCÜŞ ŞEHİT KADRİ YILDIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ'NDE ÖĞRENCİLERLE DEPREM TATBİKATI YAPILDI.

Gercüş ilçesinde bulunan Gercüş Şehit Kadri Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden gelen arama-kurtarma ekibi, tatbikat öncesinde öğrencilere deprem anında nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgilendirme yaptı. Öğrenciler, bu bilgileri uygulamalı olarak tatbikat sırasında deneyimlediler.

Tatbikatın başlangıcında, okul kontrollü bir şekilde boşaltıldı. Sirenlerin çalması üzerine öğrenciler, "çök, kapan, tutun" hareketlerini yaparak sirenin sona ermesini beklediler. Sirenler sustuğunda, öğrenciler öğretmenleri eşliğinde okuldan güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Arama-kurtarma ekipleri, öğrencilere deprem çeşitleri, fay hatlarının haritadaki konumu, deprem öncesi alınması gereken tedbirler, deprem anında nasıl davranılması gerektiği ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında teorik ve pratik bilgiler verdi. Bu eğitimler sayesinde öğrenciler, doğal afetler gibi acil durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlendiler.

Öğrenciler, AFAD ekibine verdikleri bilgiler ve düzenlenen tatbikat için teşekkürlerini ileterek, deprem gibi acil durumlar karşısında daha hazır ve bilinçli olmanın önemini vurguladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER