Getirİş bir yılda 2,2 milyon kullanıcıya ulaştı
EkonomiGETİR İŞ DİREKTÖRÜ İREM NAMLISOY
Türkiye'nin önde gelen iş platformlarından Getirİş, kullanıcılarına konum bazlı canlı harita özelliği sunarak iş, çalışan ve hizmet arayanları lokasyonlarına göre bir araya getiriyor. 81 ilde hizmet veren bu platform, bir yıl içinde 2,2 milyon kullanıcı ve 500 binden fazla ilanla büyük ilgi gördü. Getirİş'in başarısının arkasında kullanım kolaylığı, konum temelli teknoloji, güvenlik önlemleri, Getir'in teknolojisi ve geniş müşteri kitlesi yer alıyor.
Getirİş Direktörü İrem Namlısoy, platformun kullanıcılarına sunduğu kolaylıkların yanı sıra işverenlerin aradıkları çalışanları bulmalarına da büyük katkı sağladığını belirtti. İlk yılında platform üzerinden iş arayanların yüzde 95'inin evlerine yakın iş bulduğuna dikkat çeken Namlısoy, platformun sadece iş arayanlar için değil aynı zamanda yeteneklerini işe dönüştürmek isteyenler için de bir fırsat sunduğunu ifade etti.
Platform, geniş bir yelpazede iş, çalışan ve hizmet arayanlara hizmet veriyor. İlk yılında en çok ilan verilen kategoriler sırasıyla yeme-içme, kurye-şoför, mağazacılık, satış-pazarlama ve ev işleri oldu. İş arayanlar ise kurye-şoför, satış-pazarlama, yeme-içme, eğitim ve ofis işleri gibi kategorilere yoğun ilgi gösterdi.
Depremlerin ardından Getirİş, afetzedelerin istihdamına destek olmak amacıyla iş ilanları yayınladı ve bu alandaki yardım çalışmalarına katkı sağladı. Depremzedelere yardım etmek isteyen kişileri sivil toplum kuruluşları ile buluşturan platform, depremzedelerin iş bulmalarını desteklemek için öncelikli ilanlarını siyah kurdele ile belirginleştiriyor.
Getirİş, konum bazlı canlı harita teknolojisi ile işveren ve iş arayanları aynı mahallede buluşturuyor. Platform, iş arayanların profilleri üzerinden aradıkları kriterleri herkese açabilme özelliği sunarak işverenlerin kolayca iletişime geçmelerini sağlıyor. Ayrıca platform, kullanıcıların iletişim bilgilerini paylaşmadan güvenli bir şekilde görüntülü görüşmeler ve mesajlaşma yapmalarına olanak tanıyor. Günde ortalama 10 binden fazla mesajlaşma gerçekleşiyor.
İlginizi Çekebilir